fredag 15 januari 2010

Utbildning, del 1 av 4 :)

Idag va d premiär på föräldrar utbildningen! 13:30-15:30 idag och tre kommande fredagar är d träffas vi och 6 par till och lyssnar på en barnmorska (som även arbetat som förlossnings bm) som berättar allt som vi iaf bör ha hört nån gång innan d väl e dags att bli en liten familj :-)

Idag fick vi information om förlossningsintro på östra & mölndal, hur man vet att det är dax och vad som händer då (när man ska ringa förlossningen alltså, hehe), vad som kan vara bra att ha hemma när bebben kommer, vad som kan vara bra att ha packat i bbväskan, hur lång tid en "normal" förlossning tar... rent statistiskt sett på sista då... 18 timmar för er som undrar ;-)

Nästa gång skulle vi kolla på förlossningsfilm, gå igenom smärtstillande alternativ och annorlunda förlossningar (såsom kejsarsnitt, för tidig, för sen, föda med rumpan etc.)

Så intressant att få höra i lugn å ro om saker å ting som man inte visste att man undrade över, hihi. Vi har några saker kvar att fixa på bebislistan men vi har ändå lite koll. Hihi.

Vi har barnvagn, säng, bodys/strumpor/mjukisbyxor, mamma har en liten söt lista på saker som hon ska sy oxå. hihi. skötväska+hakklappar+filt+skötbädd+amningskudde. Vi har juh några blöjor å sånt oxå som vi fick i vårat startpaket... Men d köper vi väl några fler när d närmar sig så vi slipper åka iväg med d direkt, hehe.

Vi behöver skaffa oss en bilstol.. en liten mössa å tröja å nån form av uteklädsel till bebben.. d e väl typ d som jag kan komma på! :-)

Längtar redan till nästa fredag!

Inga kommentarer: